tisdag 25 mars 2014

Fatta mångfald!




KLYS arrangerar en heldagskonferens om kulturell mångfald onsdagen den 21 maj 2014 i Stockholm i samarbete med Svenska Unescorådet och med stöd av Statens Kulturråd!

På Världsdagen för kulturell mångfald reder vi ut begreppen. Med hjälp av några av Sveriges främsta kulturskapare och experter på området svarar vi på dina frågor.

Under dagen får vi konkreta tips om hur vi kan arbeta för att stärka mångfalden av kulturella uttryck. Vi får det historiska perspektivet, det politiska perspektivet och den handfasta verksamhetens erfarenheter och lärdomar.

Mångfaldsarbete på såväl regional, nationell som internationell nivå kommer att presenteras.

Sveriges representant i Unescos styrelse i Paris, Amelie von Zweigbergk, inleder dagen.

Under ledning av journalisten, författaren och programledaren Alexandra Pascalidou får vi bland andra möta Marika Lagercrantz, skådespelare, regissör och kulturråd i Berlin, som talar om den förstörda mångfalden.

Kennet Johanson talar utifrån sina tidigare erfarenheter som generaldirektör för Kulturrådet – inte minst om vad samverkansmodellen har inneburit för kulturell mångfald.

Ola Öhlin, bildkonstnär och projektledare, presenterar konkreta verktyg för att jobba med kulturell mångfald ur ett regionalt perspektiv.

Lawen Mohtadi, journalist och författare till den omtalade boken om Katarina Taikon, tittar på den svenska historieskrivningen ur ett romskt perspektiv.

Dagen börjar kl 9.30 med kaffe och registrering och avslutas med middag, teater och eftersnack.

Vi får en exklusiv visning av Suzanne Ostens avskedsföreställning ”Lammungarnas fest” som bland annat handlar om kreativitens källor och utmaningar.

Markera redan nu 21 maj i kalendern.
Kostnad för konferens, middag och teater: 1 950 kr.

Anmäl dig här så skickar vi inbjudan direkt till dig!  


KLYS – Sveriges kulturskapare, i samarbete med Svenska Unescorådet och med stöd av Statens Kulturråd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar