fredag 28 mars 2014

Vem äger konsten?

På måndag är det dags igen för Kulturval14 på Kulturhuset!

Kl 18.00 besvarar socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven frågor om hur han ser på kultur och vilka konstupplevelser som har varit viktiga för honom. Löfven är den fjärde partiledaren i seminarieserien som inleder debattkvällen med sin personliga kulturberättelse.


Efter detta drabbar Susin Lindblom, författare, jurist och förbundsdirektör på Sveriges Dramatikerförbund, AK Malmborg, konstnär och musiker, Unni Drougge, författare, och Per Strömbeck, talesperson Dataspelsbranschen, samman för en diskussion om vem det egentligen är som äger konsten.


På vilket sätt har den digitala utvecklingen förändrat förutsättningarna för kulturskapare?

Via nätet kan en filmare, bildkonstnär eller musiker potentiellt nå hela världen – men hur hittar man sitt “fönster” bland många konkurrerande uttryck och digitala tjänster? Hur bör kulturpolitiken förhålla sig till upphovsrätt och tillgänglighet i en digital värld? Hur värnas kulturskaparnas integritet och försörjning?

På måndag bloggar KLYS verksamhetsledare och jurist Ulrica Källén Lörelius om kulturen på nätet och om hur kulturskaparnas upphovsrättsliga villkor kan förbättras, såväl på nätet som i den analoga världen.

Missa inte den!


Om du inte har möjlighet att delta på måndag - skicka frågor till oss, så svarar vi på dem! 

Kommentarsfältet är ditt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar