torsdag 6 mars 2014

KLYS möter kulturutskottet!

Igår kväll presenterade KLYS ordförande Mats Söderlund valmanifestet för riksdagens kulturutskott. Även manusförfattaren Camilla Ahlgren (ordförande Sveriges Dramatikerförbund), tonsättaren Martin Q Larsson (ordförande FST) och fotografen Lotta Schwarz (ordförande för Svenska Fotografers Förbund), berättade om hur just deras konstnärskap utmärker sig och vilka förutsättningar och processer som är viktiga i deras arbete.



Efter presentationen i Folkoperans fantastiska foajé fanns det möjlighet att samtala kring kulturpolitiska frågor. På plats fanns kulturskapare och andra representanter från KLYS medlemsorganisationer som tog tillfället i akt att diskutera med våra folkvalda. Ämnena handlade huvudsakligen om kulturskaparnas villkor, såsom upphovsrätt och social trygghet, och kulturutskottet visade stort intresse för KLYS brev till socialförsäkringsutredningen (som skickats dagen innan), men man tog också upp möjliga vägar att göra kulturen mer angelägen i politiken.

"KLYS vision är ett Sverige där hela samhället genomsyras av konst och kultur."


Vi på KLYS är mycket nöjda med kvällen och tackar kulturutskottet för bra samtal! Vi räknar också med att det kommer fler tillfällen för KLYS att framföra våra synpunkter och att få komma med konkreta förslag om hur man kan förbättra de yrkesverksamma kulturskaparnas villkor. Vi ses i Almedalen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar