Debatten på Kulturhuset startade med
en intervju med Gustav Fridolin, språkrör för Miljöpartiet. Fridolin, som är
medlem i Författarförbundet, försäkrade att kulturpolitiken inte blir styvmoderligt behandlad i Miljöpartiet
och att de båda språkrören gärna båda hade velat delta i debatten om utbildning
och kulturellt kapital.
Vidare beskrev han Miljöpartiets ovilja mot att anpassa kulturpolitiken efter enbart mätbara mål och kopplat till detta också partiets tveksamheter kring samverkansmodellen.
![]() |
Moderator Lars Anders Johansson samtalar med Gustav Fridolin (mp) |
Paneldebatten med Majsa Allelin, doktorand vid Institutionen för socialt arbete på Göteborgs Universitet, författaren och journalisten Dilsa Demirbag-Sten, Roland Poirier Martinsson, debattör och fil dr i teoretisk filosofi och Calle Nathanson, vd för Folkets Hus och Parker handlade på förekommen anledning initialt om de senaste nynazistiska dåden i Stockholm och Malmö och hur - eller om - man kan lära sig kritiskt tänkande i skolan.
Man diskuterade också huruvida de estetiska ämnena är ett vitt medelklassprivilegium och vad detta får för konsekvenser för representationen och sammansättningen av kulturskaparkåren - ett ämne berörs i kommande debatt den 24 mars: Ska vi kvotera Hamlet – om representation och innehåll på våra scener.
![]() |
Från vänster till höger: Moderator Lars Anders Johansson, Dilsa Demirbag-Sten, Calle Nathanson, Majsa Allelin och Roland Poirier Martinsson |
Se både intervju samt debatt här!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar