måndag 10 mars 2014

Bildning som maktmedel - är kultur det nya kapitalet?

KLYS ingår sedan ett antal år tillbaka i det kulturpolitiska nätverket Koalition för kulturdebatt, som under våren arrangerar debattserien Kulturval 14 i samarbete med Kulturhuset. Ikväll äger seriens tredje debatt rum och inleds med en utfrågning av miljöpartiets språkrör Gustaf Fridolin.

Temat för kvällens debatt är bildning som maktmedel. Är yrkesverksamma kulturskapare egentligen tongivande makthavare? Statistiken visar att yrkesverksamma kulturskapare har en högre utbildning än den genomsnittlige medborgaren. Hur använder man sig av ett kulturellt kapital – d v s kunskap och erfarenheter  - när kapitalet bara fungerar som värde om det tillskrivs ett värde av andra? Kan man vara mäktig fast ingen annan tycker det?

I kvällens debatt deltar Calle Nathanson, vd på Folkets Hus och Parker, Majsa Allelin, doktorand i socialt arbete vid Göteborg universitet, Roland Poirier Martinsson, debattör och fil dr i teoretisk filosofi, Dilsa Demirbag-Sten, författare och journalist, under ledning av moderatorerna America Vera-Zavala och Lars Anders Johansson.

Plats: Kulturhuset, Studion. Tid: Måndag 10 mars kl 18.00 - 19.30. Fri entré. Vi ses!

Fortsätt hålla koll på vår blogg  - läs och diskutera våra kommentarer till debattserien. Och om du inte redan har gjort det – läs vårt ”Manifest 2014” där förverkligandet av ett kultursamhälle spelar en viktig roll för att förbättra professionella kulturskapares villkor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar