lördag 8 mars 2014

Internationella kvinnodagen 8 mars

Idag är det internationella kvinnodagen, en dag som firats i drygt hundra år. KLYS vill därför hylla och uppmärksamma alla de kreativa och nyskapande kvinnliga kulturskapare som vi företräder och samtidigt påminna om att vi fortfarande har ett omfattande arbete kvar att göra för att nå jämställdhet även inom konsten och kulturen. Bland KLYS medlemsorganisationer är snart hälften av ordförandena kvinnor, en utveckling som gått i rätt riktning  - men vi är inte helt framme än! 

Flera av KLYS medlemsorganisationer arbetar aktivt med jämställdhetsfrågor, däribland SKAP som under 2014 har verksamhetsfokus på Mångfald och jämställdhet, som ses som en del av det långsiktiga arbetet att lyfta värdet av musikskapares arbete  - oavsett kön, ålder, etnicitet och sexuell läggning.

Om du vill diskutera feminism, representation och kvotering med oss  - missa inte debatten på Kulturhuset den 24 mars: "Ska vi kvotera Hamlet – om representation och innehåll på våra scener." Vi hoppas då på en livlig, ostyrig och respektlös debatt om mångfald och jämställdhet i kulturlivet med bl a Ale Möller, Ivar Arpi, Qaisar Mahmood och Alice Teodorescu. Dessutom intervjuas partiledaren Jonas Sjöstedt (v). 
Plats: Kulturhuset, Studion. Tid: Måndag 24 mars kl 18.00. 

Vi ses där!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar